Kövér fúrhatta meg Lázár tervét

Orbán Viktor névre szóló levele is jár majd a nyugdíjasok ünnepi Erzsébet-utalványához.

MNO
2016. 12. 05. 19:12
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nemcsak tízezer forintos Erzsébet-utalványt kapnak karácsonyra a magyar nyugdíjasok, hanem egy névre szóló levelet is Orbán Viktor miniszterelnöktől – írja a HVG.hu.

A portál szerint így nem a spórolás volt az igazi oka, hogy a kormányhivatalok dolgozóival akarták kivitetni az „ajándékcsomagot ”, hanem az, hogy pozitív benyomást keltsenek a nyugdíjasokban.

A hét második felében nyomdába is küldi a Miniszterelnöki Kabinetiroda a levelet, amelyben Orbán Viktor emlékezteti majd a címzetteket arra, a kormány fontosnak tartja és tiszteli a nyugdíjasokat, illetve hogy igazságossági, becsületbeli kérdésnek érzi, hogy a költségvetésnek az idén keletkező többletéből az adócsökkentéssel érintett aktív rétegek és a családok után a nyugdíjasok is részesüljenek – írja a HVG.hu, amely Lázár Jánosnak tulajdonítja az eredeti, hétfőn visszavont kiszállítási ötletet.

Ezt az ATV.hu szerint – a portál kormányközeli forrásokra hivatkozik – állítólag Kövér László fúrta meg, akinek a felesége kormányhivatalban dolgozik, a szigetszentmiklósi járási hivatalt vezeti, így könnyen felvilágosíthatta férjét az ötlet kivitelezhetetlenségéről.

A HVG.hu és az ATV.hu is megemlíti, hogy Lázár elképzelésétől több fideszes politikus is hüledezett, de az ATV szerint eredetileg Orbán Viktor jó ötletnek tartotta azt, mivel így a kormányhivatalnokokat is kipróbálhatták volna kampányüzemmódban. Állítólag ennek a politikai előnyeiről még a tiltakozó Kövér Lászlót is sikerült később meggyőzni.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.