Kun-Mediátor: előzetesbe került D. Sándorné

A gyanúsított és védője fellebbezett a döntés ellen.

MNO
2016. 12. 16. 10:20
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Elrendelték a Bróker Marcsiként emlegetett D. Sándorné előzetes letartóztatását – írja a Hír TV.

Papp Judit, a Szolnoki Törvényszék sajtószóvivője a döntést követő sajtótájékoztatón elmondta: a Szolnoki Járásbíróság nyomozási bírája egy hónapra elrendelte a gyanúsított előzetes letartóztatását. Ennek indoka, hogy a gyanúsított a nyomozóhatóság elől már korábban megszökött, külföldre távozott, és csak nemzetközi elfogatóparancs alapján sikerült kézre keríteni. Továbbá szabadlábon hagyása esetén megalapozottan lehet attól tartani, hogy veszélyeztetné a bizonyítási eljárást – írja az MTI.

A bíróság döntése nem jogerős, mert a gyanúsított és védője fellebbezett ellene, elsősorban házi őrizet elrendelése érdekében. Az ügyész a döntést tudomásul vette – tette hozzá a sajtószóvivő. Papp Judit közölte: a Szolnoki Törvényszék soron kívül bírálja el a fellebbezést, várhatóan még karácsony előtt döntenek róla.

Balázsné Busku Terézia, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség sajtószóvivője az MTI-nek elmondta: különösen jelentős kárt okozó csalás bűntettével és más bűncselekményekkel gyanúsítják a nőt. A büntetési tétel öttől tíz évig terjedő szabadságvesztés, viszont halmazati büntetésként akár tizenöt év szabadságvesztésre is ítélhetik a gyanúsítottat.

D. Sándornét San Pedróban tartóztatták le. A Belize-hez tartozó Ambergris Caye sziget északi részén található lakásában fogták el, és ki is adták a magyar hatóságoknak. Az asszonyt kedden hozták Budapestre.

Dobrossy István, a pórul járt befektetők egy részének jogi képviselője a Magyar Nemzetnek azt mondta, katartikus élmény volt a károsultak számára, amikor meghallották a hírt.

A rendőrség korábban felidézte: a nő 1999 óta befektetési ígéretekkel mintegy nyolcszáz embert csapott be, a kárérték meghaladja a 10,5 milliárd forintot. A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság csalás elkövetésének megalapozott gyanújával indított eljárást. Több sértett feljelentését követően 2015 áprilisában indult büntetőeljárás. A feltételezett elkövető addigra külföldre szökött, ezért európai és nemzetközi elfogatóparancsot adtak ki ellene.

Karcagon már több mint egy éve beszédtéma volt, hogy D. Sándorné Belize-ben tartózkodhat, ezért érthetetlen, hogy miért csak most, decemberben hozták haza a tízmilliárd forintot sikkasztó, nagy kapcsolatrendszerrel rendelkező nőt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.