MNA: felszámolták a hungarista szervezetet

Mára nincs működőképes, szervezett militáris alakulata a Magyar Nemzeti Arcvonalnak.

MTI
2016. 12. 08. 4:59
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A napilap rendészeti forrásai szerint az MNA jászberényi alcsoportjának felszámolása ugyan nagyobb publicitást kapott, mint a többi alcsoporté, ám mára nincs működőképes, szervezett militáris alakulata a Magyar Nemzeti Arcvonalnak.

A szervezetnek mind a tizenkilenc aktív tagját, akik a belső, szervezett magot jelentették, meggyanúsították, többségüket fegyverrel, lőszerrel, robbanóanyaggal való visszaéléssel, illetve közösség tagja elleni erőszak előkészületével is. Utóbbiak között van a rendőrgyilkos, MNA-alapító Győrkös István egyik fia, ifj. Győrkös István is – számol be a Magyar Idők.

A cikk szerint a tizenkilencedik gyanúsított a szervezet alapítója, aki előzetes letartóztatásban van. Őt rendőrgyilkosság, valamint lőfegyverrel és lőszerrel való visszaélés miatt fogták el: a bőnyi családi házához házkutatásra érkező rendőrök egyikét lőtte le gépkarabéllyal október végén.

A Magyar Idők értesülése szerint még a karácsonyi ünnep előtt befejeződhet az ügyben indult belső rendőrségi vizsgálat második része. A rendőri fegyverhasználat jogszerűségét már a gyilkosság utáni héten megállapította az akcióban részt vevők elöljárója. A parancsnoki felelősség kérdését firtató vizsgálati rész pedig hamarosan befejeződik.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.