Nem árt sietnie annak, aki diákhitelt szeretne

Aki december 15-e után adja le igényét, csupán március közepén juthat pénzhez

MTI
2016. 12. 08. 11:15
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A tájékoztatás szerint rekordalacsony, 3,75 százalékos kamattal lehet hozzájutni a szabad felhasználású Diákhitel1-hez, míg a 2 százalékos kamatú Diákhitel2-t önköltséges képzésben részt vevők kérhetik, képzési díjuk kiegyenlítésére.

A Diákhitel1 egész félévre visszamenőleg is igényelhető, így egy összegben 250 ezer forinthoz is hozzájuthat a hallgató – írták.

A felvehető hitelösszegek a Diákhitel1 esetében képzési formától függetlenül havonta 15, 21, 25, 30, 40 és 50 ezer forint, a kötött felhasználású Diákhitel2 felvehető maximuma az igénylő képzési költségének összege. Érdemes figyelni a határidőre, ugyanis, aki december 15-e után adja le igényét, csupán március közepén juthat pénzhez – hívták fel a figyelmet a közleményben.

Közölték: az igénylést az egyetemek és főiskolák elektronikus tanulmányi rendszereinek hallgatói felületéről célszerű elindítani, így az adatlap helyben, a felsőoktatási intézmény tanulmányi osztályán kinyomtatható és le is adható. A nyomtatvány kitöltésére a Diákhitel internetes hitelügyintézési felületén, a Diákhitel direkten (www.diakhiteldirekt.hu) is lehetőség van.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.