Nem járt a metró, káosz volt Budapesten

A Deák Ferenc tér és az Árpád híd között pótlóbuszok közlekedtek. A 2-es metró utasai sem örülhetnek.

MNO
2016. 12. 07. 7:42
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az M3-as metró helyett a Deák Ferenc tér és az Árpád híd között pótlóbusz közlekedett egy jármű meghibásodása miatt – írta a BKK Facebook-oldalán. A Róbert Károly körúton torlódás alakult ki, így a pótlóbuszok csak nehezen tudtak eljutni az Árpád hídi megállóhoz.

Kisdi Máté, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője később az MTI-vel közölte, hogy füstölt egy metrószerelvény elektromos kapcsolódoboza a Lehel téri megállóban. Az állomást kiürítették, a fővárosi hivatásos tűzoltók hőkamerával vizsgálták át a járművet.

Az M2-es metró utasai sem örülhetnek: a járművek a hétfői baleset miatt megnövekedett menetidővel közlekednek, mert az Örs vezér tere és a Puskás Ferenc Stadion között sebességkorlátozás van érvényben. Építkezés miatt a Kossuth Lajos téren továbbra is megállás nélkül halad át a metró – közölte a BKK.

A Múzeum körúton, a Bródy Sándor utcánál mindeközben baleset történt, a 47-es és a 49-es villamos a Szent Gellért tér és a Deák Ferenc tér között nem járt. A helyszínelés már befejeződött, a járművek ismét közlekednek.

Tokody Marcell, a Jobbik fővárosi képviselője szerdán a Fővárosi Közgyűlés ülése előtti sajtótájékoztatóján közölte: mindent meg kell tenni azért, hogy Budapesten biztonságos legyen a közösségi közlekedés. Közölte: a 3-as metró felújítása kapcsán benyújtott egy vizsgálóbizottság felállítását célzó előterjesztést, mert szeretnék látni, hogy kik miatt húzódik a metróvonal felújításának megkezdése.

Az MSZP szerint a hétfői metróbalesetet továbbiak követhetik a budapesti tömegközlekedésnél tapasztalható pénz- és létszámhiány miatt. Horváth Csaba, a szocialisták budapesti képviselője elmondta, az MSZP ezért továbbra is visszaköveteli azt az évi 40 milliárd forintot, amelyet „az Orbán-kormány elvont” a BKV működéséből.

A Demokratikus Koalíció (DK) a kormányt nyomás alatt tartva folytatja a 3-as metró felújítását sürgető aláírásgyűjtését, a beruházás további halogatásával ugyanis félő, hogy ezen a vonalon is baleset történhet – mondta Gy. Németh Erzsébet, az ellenzéki párt budapesti képviselője.

Az LMP szerint a teljes metróhálózat valamennyi biztonsági berendezését ellenőrizni kell a hétfői metróbaleset után. Csárdi Antal kiemelte továbbá, hogy nem halogatható a 3-as metró felújítása.

(MTI)

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.