Nógrádi György meglepő feladatot kapott

A közmédia egyik kedvenc biztonságpolitikai szakértője most a Sámándob hazahozatalánál bábáskodik.

MNO
2016. 12. 06. 11:19
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Még mindig nem rendeződött a 2015-ös milánói világkiállítás magyar pavilonjának sorsa, amely a kormány döntése értelmében Karcagra kerül majd, és a magyar történelem sztyeppei, lovas hagyományait mutatja majd be – számolt be a Napi.hu.

Mint azt lapunk is megírta, a Kárpátok-Alpok Zrt.-t jelölték ki a formája alapján Sámándobnak is nevezett pavilon bontási, hazaszállítási és újraépítési feladatainak irányítására és lebonyolítására. Erre a feladatra 1,7 milliárd forintot különítettek el, de már eddig is körülbelül 5-6 milliárd forintjába került a magyar államnak a projekt Szőcs Géza szerint, aki az olaszországi világkiállításon való magyar részvétel kormánybiztosa volt.

Az állami tulajdonú, fő tevékenységként üzletvezetéssel foglalkozó Kárpátok-Alpok Zrt.-nek jelenleg tizenegy dolgozója van a Céginfó.hu adatai szerint. Ahogy azt még idén májusban megírtuk, a társaság felügyelőbizottságának elnöke a napjainkban a közmédia egyik állandó biztonságpolitikai szakértőjeként szereplő Nógrádi György.

A cégadatok szerint egyébként Nógrádi jelenleg felügyelőbizottsági tag az állami Sefag Erdészeti és Faipari Zrt.-nél és a fővárosi tulajdonú Budapesti Önkormányzati Követeléskezelő Kft.-nél is – írja Napi.hu.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.