Norvég alapos pénzből felújított kolostorban ülésezik a kormány

Az épületet egyedülálló elvonulási, oktatási és meditációs központtá alakították át.

MNO
2016. 12. 06. 18:16
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A sopronbánfalvai, egykori pálos-karmelita kolostorban zajlik a kormány kétnapos, kihelyezett kormányülése – tudta meg a 24.hu. Mindez azért is érdekes, mert a kolostort a kormányfő által korábban megtámadott Norvég Alap pénzéből újították fel.

Mint írják, 2011-ben a Norvég Alap mellett Izland és Liechtenstein is támogatta a kolostor felújítását, összesen 544 millió forinttal, ami az elszámolható költségek 45 százalékát fedezte. Ebből állították helyre a barokk stílusú pálos, illetve karmelita kolostor épületét és a körülötte lévő ősfás parkot. A dolog érdekessége, hogy Orbán Viktor személyesen rendelte el – Lázár János mögé bújva – a Norvég Alapból támogatott hazai civil szervezetek vegzálását 2014-ben – olvasható a 24.hu cikkében.

Az épület másik érdekessége, hogy korábban egy magyar milliárdos, az Orbán családdal is jóban lévő Kovács Gábor érdekeltsége volt, de 2015 áprilisában az állam megvette tőle, nem tudni, mennyiért – teszik hozzá.

Az épületet egyedülálló elvonulási, oktatási és meditációs központtá alakították át, az egykori szerzetesi cellákból 23, fürdővel ellátott egyszemélyes vendégszobát hoztak létre, a létesítményben étterem, két meditációs helyiség, előadó- és konferenciaterem, egy alkotó- és egy kiállítóterem, könyvtár is helyet kapott – írja a 24.hu.

A kétnapos ülés kedd délelőtt tíz órakor kezdődött. A jelenlévők átfogó stratégai kérdéseket tekintenek át, megvitatják a kormány eddig munkáját és a jövőbeni tevékenységét is. Várhatóan szó lesz a jövő heti, brüsszeli csúcsról is, ahol a kötelező kvótákról fognak majd tárgyalni az uniós tagállamok.

 

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.