Rétvári: Készül a betegkartonos egészségügyi honlap

Várhatóan 2017-ben indulhat el az adatbázis a betegek ellátási adatairól, kórtörténetéről.

MTI
2016. 12. 02. 5:41
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Rétvári közölte, lesz egy lakossági portál, ahova ügyfélkapus regisztrációt követően és a saját taj megadásával lehet belépni. Itt lesz lehetőség rendelkezni az EESZT-be kerülő egészségügyi adatok és dokumentumok láthatóságáról. 

A tárca az MTI kérdésére közölte: az EESZT rendszeréhez való kötelező csatlakozás 2017-re tehető. A magánszolgáltatók számára – a tervek szerint – 2018-ra jelölik ki a kötelező csatlakozási időszak lezárását, összhangban a korábban eltervezettekkel.

A regisztráló megtekintheti a számára felírt recepteket és beutalókat, nyomon követheti állapotukat, és értesülhet a hozzájuk tartozó információkról: e-beutalóval lefoglalt vizsgálati időpontja, helyszíne, intézmény elérhetősége, rendelési idő. Letölthetővé válnak az egészségügyi dokumentumai, leletei, zárójelentései, valamint lekérhetők lesznek képi vizsgálatainak eredményei – röntgenfelvételek, ct-vizsgálati eredmények –, mondta el Rétvári.

Azok számára, akik újonnan kívánják megismerni az e-egészségügy adta lehetőségeket és az EESZT-t, létrehoztak egy információs portált is. Itt minden, a rendszerrel kapcsolatos információ, ismeretterjesztő, valamint képzési, oktatási anyag elérhető lesz, az EESZT bevezetésének menetéhez igazodva.

Kitért arra is, hogy gondoltak az internetet kevésbé használó betegekre is, számukra az egyre nagyobb lefedettséget biztosító Kormányablakok közvetítésével lesz elérhető az e-egészségügy. Hozzátette: minden lakossági portálon megtalálható szolgáltatás elérhető bármely Kormányablak ügyintézőjén keresztül is.

Az EESZT szolgáltatásainak teljes körű bevezetését követően készül majd egy, a magyar e-egészségügyet részletesen bemutató kisfilm, mely a tévécsatornák és az internet segítségével szinte mindenkihez eljuthat.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.