Tiborcz köréhez kerülhet egy félkész luxushotel

A rejtélyes BDPST Zrt. vette meg 230 szobásra tervezett, a Börzsönyre és a Dunakanyarra néző hotelt.

MNO
2016. 12. 08. 11:33
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Visegrádnál épülő, félkész luxusszállodát szerzett meg egy Tiborcz Istvánhoz köthető cég – írja Hvg csütörtöki számában. A BDPST Zrt. korábban egy Dorottya utcai ingatlan és más értékes épületek megvásárlásával került be a hírekbe, és gyanítható, hogy valami köze van a miniszterelnök vejéhez, mert bár hivatalosan nincs hozzá köze, a cégalapítási eljárással járó díjat Tiborcz fizette be. Nemrég a Hír TV foglalkozott részletesebben a különös üzlettel. Noha a Célpont műsor riportere rákérdezett Orbán Vikor vejénél, hogy miért ő fizette be a 100 ezer forintos eljárási díjat, Tiborcz arrogánsan nem adott érdemi választ. 

A Hvg információi szerint a közelmúltban Dorottya utcaihoz hasonló tranzakció zajlott le a Visegrádnál található félkész hotellel. Az épületet egy Királyi Sanzon Kft. nevű cég szerezte meg. A társaság időközben Hotel VSGRD-ra változtatta a nevét. A Hotel VSGRD Kft. két tulajdonosa ugyanaz a Lingvai Brigitta és Hoffmann György, akiké a Dorottya utcai épület is volt rövid ideig, mielőtt a BDPST Zrt.-hez került volna. Ők egyébként az állami vagyonkezelő vezérigazgatója, Szivek Norbert üzleti köréhez tartoznak.

A félkész hotel különlegessége, hogy a nemzeti park területén, egy korábbi bányagödörben alakították ki. A 230 szobásra tervezett, a Börzsönyre és a Dunakanyarra néző hotel iránt a a gazdasági válság előtt a Hilton is érdeklődött. Eredeti tulajdonosa, az ír Tourist Projects 2004 Kft. az MKB Banktól felvett, jelenlegi árfolyamon csaknem 16 milliárd forintos hitele alatt összeroppant, 2010-ben pedig megkezdődött a cég felszámolása. Azóta már ötször meghirdette a felszámoló az ingatlant. A szállodaépület hozzávetőlegesen 66 százaléka kész.   

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.