Továbbra is aktívak az orosz kémek Magyarországon

A nemzetbiztonsági bizottság ülésén „más nagyhatalmakat” is emlegettek.

Katona Mariann
2016. 12. 01. 12:51
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem csökkent és jelenleg sem csökken az orosz titkosszolgálati érdeklődés hazánkban – erről beszélt Mirkóczki Ádám, a nemzetbiztonsági bizottság jobbikos tagja, miután a testület meghallgatta a katonai nemzetbiztonsági szolgálat szokásos beszámolóját. Az ellenzéki politikus ugyanakkor – értelemszerűen konkrétumok említése nélkül – leszögezte azt is, hogy a magyar elhárítás végzi a dolgát. Habár az orosz tevékenységet először külön kiemelte, később már arról is beszélt, hogy más országok, így a világ nagyhatalmai is hasonló intenzitással végzik ugyanezt a tevékenységet Magyarországon.

Az orosz hírszerzést és befolyásszerzést a bizottság tagjai közül még az LMP-s Szél Bernadett emelte ki, hatalmas problémának nevezve. A témával összefüggésben kitért arra is, hogy nagyon elhibázottnak tartja azt a politikát, ami még emeli is Oroszország zsarolási pozícióját. Itt kifejezetten a Paks II. beruházást nevezte meg.

Sokkal kevesebb konkrétumot említett a bizottság MSZP-s elnöke. Molnár Zsolt úgy fogalmazott, hogy „sokrétű diplomáciai és titkosszolgálati tevékenység zajlik Magyarországon”. Németh Szilárd, a bizottság fideszes alelnöke ennél is szűkszavúbb volt, a zárt ülésre hivatkozva semmit sem árult el a bent elhangzottakról.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.