Úgy tűnik, nem lesz választás Érpatakon vasárnap

Bonyolult a történet, és még lehet benne egy csavar.

MTI
2016. 12. 06. 9:31
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Papp Csaba elmondta, hogy az érpataki testület december elsejei visszavonó határozata ellen a Magyar Munkáspárt nyújtott be fellebbezést, jogszabálysértésre hivatkozva. Ezt a tvb nem találta megalapozottnak, és elutasította.

A területi választási bizottság döntését a Magyar Munkáspárt a bíróságon fellebbezheti meg.

Orosz Mihály Zoltán, Érpatak független polgármestere az MTI-nek azt mondta: hivatalos információi szerint a Magyar Munkáspárt fellebbez, így a végső szót péntekig a bíróság mondja ki az ügyben, akkor dől el, lesz vagy sem időközi választás vasárnap a településen.

Az érpataki önkormányzat képviselő-testülete szeptemberben 4:3 arányban döntött az önfeloszlatásról kibékítetlen ellentétek miatt. A helyi választási bizottság ennek alapján írta ki az időközi választást december 11-ére. A Nyíregyházi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság november végén eljárási hiba miatt megsemmisítette a képviselő-testület határozatát, mert az ülés előtt a képviselők nem szavaztak a napirendi pontokról. A helyi választási bizottság ezután visszavonta a választás kiírásáról szóló határozatát, amit a Magyar Munkáspárt megtámadott a tvb-nél.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.