Újabb nem a Jobbiknak

Idén már biztos nem, csak jövőre tárgyalhatnak a Jobbik alaptörvény-módosító javaslatáról.

Markotay Csaba
2016. 12. 05. 15:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Immár harmadik alkalommal utasította el az igazságügyi bizottság többsége, hogy napirendre vegyék a Jobbik alaptörvény-módosító javaslatát. Arról a javaslatról van szó, amely egyetlen mondattal, a letelepedési kötvények megszüntetésével egészítené ki a kvóta ügyében egy hónapja a parlamentben leszavazott Orbán-féle előterjesztést.

Örök optimistaként bízom abban, hogy napirendre kerülhet végre ez a fontos ügy – fogalmazott a délelőtti ülésen Staudt Gábor jobbikos képviselő. Hozzátette, az Alkotmánybíróságnak is erősebb hivatkozási alapot teremthet a kvótákkal kapcsolatban, ha kiegészítik az alaptörvényt.

A fideszes Vas Imre az ellenzéki kezdeményezés leszavazása előtt azzal érvelt, hogy ha a Jobbiknak olyan fontos lett volna ez a kérdés, akkor támogatta volna az eredeti javaslatot a november 8-ai szavazásnál. Szerinte érezni, hogy néhány képviselőnek emiatt lelkiismeret-furdalása van. A testület végül egy igen és kilenc nem szavazattal nem vette napirendre a kérdést.

Rubovszky György, az igazságügyi bizottság KDNP-s elnöke ugyanakkor jelezte, a tavaszi ülésszak elején, február 1-jén, még határidőn belül ő fogja napirendre javasolni az indítványt, és akkor dönthetnek majd magáról a javaslatról, illetve a támogatásáról.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.