Már Olaszországban vannak a magyar mentősök

Balog Zoltán is mécsest gyújtott a Szinyei Merse Pál Gimnáziumnál. Mint mondta, osztozunk a fájdalomban.

MNO
2017. 01. 21. 16:24
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A veszteség közös, a legnagyobb a családoké, de ezen túl az iskoláé és az egész országé is – hangsúlyozta Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere, miután mécsest gyújott a Szinyei Merse Pál Gimnáziumnál. Hozzátette: osztozunk a fájdalomban, de szeretnénk, ha könnyebb lenne azoknak, akiket veszteség ért, éreznék, hogy velük vagyunk, képesek vagyunk összefogni.

Az együttértérzésen túl feladatunk a mentés hatékonyabbá tétele is, a helyszínre érkezett magyar mentősök dolga a másodlagos ellátás. Ők most körbejárják a kórházakat, hogy pontos képük legyen arról, ki hozható haza és hogyan. Azon dolgoznak, hogy akik hazajöhetnek, minél hamarabb haza tudjanak jönni – szögezte le, hozzátéve: ennek költségeit az állam vállalja.

Arra fogják kérni az iskolákat, hogy méltó módon emlékezzenek meg erről a veszteségről a hétfői gyásznapon.

Kérdésre válaszolva Balog Zoltán elmondta, hogy százával érkeznek az üzenetek a kormányhoz, hogy ki milyen módon szeretne segíteni.

A rövid sajtótájékoztató után a balesetet szenvedett busz egyik utasáról érdeklődött egy férfi a miniszternél. Azt mondta: a hatóságok mostanáig csak annyit közöltek velük, hogy az élők névsorában nem találták hozzátartozójukat. Megkérdezte a minisztert mi a teendő, ha az áldozatok között van. Erre válaszolva Balog Zoltán a férfinak azt mondta: felveszik adatait és felajánlotta kollégái segítségét.

 Az iskolához nagyon sokan érkeznek mécsest gyújtani vagy tájékozódni a barátok, hozzátartozók sorsáról. Balog Zoltán miniszter mellett Rétvári Bence, a tárca parlamenti államtitkára, Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyért felelős államtitkár, Palkovics László oktatásért felelős államtitkár és Solti Péter, a Klebelsberg Központ vezetője is gyertyát gyújtott az áldozatok emlékére.

Rengetegen ajánlják fel segítségüket az érintett családoknak. 

A tragédiáról összefoglalónk itt olvasható. 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.