Összefogott az ország

Rengetegen ajánlották fel segítségüket a buszbalesetben elhunytak és megsérültek hozzátartózóinak.

MNO
2017. 01. 21. 14:26
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Rengetegen ajánlották fel segítségüket a Verona közelében történt buszbalesetben elhunytak és megsérültek hozzátartozóinak. A Szinyei Merse Pál Gimnázium nyilvános Facebook-csoportjában sorra kerülnek ki az újabb és újabb hozzászólások, posztok, amelyekben a kint élő magyarok küldik el telefonszámokat. Azt írják, hogy szívesen segítenek tolmácsolásban, szállást is adnak, sőt olyan is van, aki felajánlotta, hogy gépjárművel fuvarozza a hozzátartozókat. Hogy csak néhányat említsünk: az Olasz-Magyar Klub, a Magyarok Észak-Olaszországban Facebook-csoport, a Studio Italia. Még a mestrei kapucinus kolostorból is elindult két kint élő magyar szerzetes a baleset helyszínére. Emellett több tucatnyi magánember adta meg telefonszámát a gimnázium Facebook-csoportjában.

De nemcsak az Olaszországban élő honfitársaink, hanem Magyarországon is egyre többen ajánlják fel, hogy saját autóival kiviszik a hozzátartozókat Olaszországba.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.