Palkovics megtiltaná a diákok éjszakai buszoztatását

Úgy kell tervezni, hogy este tízkor megáll a busz, és reggel hatig nem indul tovább – nyilatkozta az államtitkár.

MNO
2017. 01. 30. 15:09
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kormány szigorítja az iskolán kívüli programok szervezését a veronai busztragédiát követően. Ennek részeként előírnák, hogy az iskolásokat szállító buszok éjjel ne közlekedjenek. Egyebek közt erről beszélt Palkovics László államtitkár a Hvg.hu portálnak.

Az oktatási államtitkár közölte, a hosszabb utaknál a legnagyobb veszélyt az jelenti, hogy este elindulnak, és megállás nélkül teszik meg a hosszú utat, hogy másnap délután már kint legyenek a síterepen. Szerinte hiába van két sofőr, nem ugyanaz, ha a busz hátsó ülésén bóbiskolnak néhány órát, mintha szállodában pihennék ki magukat.

„Az utat úgy kell tervezni, hogy este tízkor a busz megáll, és reggel hatig nem megy tovább. Ezt a nyolc órát a két sofőrnek szállodában kell eltöltenie” – mondta Palkovics, és felvetette:

összességében mi ér többet, a gyerekek élete vagy fejenként plusz öt-tízezer forint? Nem hiszem, hogy van szülő, aki erre nemet mondana.

A portál kérdésére, miszerint elképzelhető-e, hogy a kormány biztonsági okokból kijelöl egy konkrét, megbízhatónak mondott céget az iskolai utakra, az államtitkár azt felelte: nem hiszi, hogy erre szükség lenne.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.