A jövő hét elején vonják vissza az olimpiai pályázatot

Tarlós István a Momentum Mozgalmat nem hibáztatta nyilatkozatában.

MNO
2017. 02. 23. 16:04
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tarlós István főpolgármester jelentette ki Azurák Csaba TV2-n futó műsorának felvételén, hogy a pályázat hivatalos visszavonására a Fővárosi Közgyűlés jövő hét elejei rendkívüli közgyűlésén kerül majd sor – tudta meg a 24.hu. A főpolgármester elmondta, hogy nem a kormány javaslata miatt vonják vissza a pályázatot, hanem azért, mert az jogilag okafogyottá vált.

A széthúzást nevezte meg a főpolgármester, mint a budapesti pályázat Párizzsal és Los Angelesszel szembeni esélytelenségének okát. Tarlós István már pénteken, miután a Momentum Mozgalom több mint 266 ezer népszavazást támogató aláírást adott le a Fővárosi Választási Irodának, a visszalépést tartotta az egyedüli lehetséges megoldásnak.

Magát a Momentum Mozgalmat nem hibáztatta nyilatkozatában. Mint elmondta, teljesen természetesnek tartja, hogy a Mozgalmat vezető fiatalok be akarnak törni a politikába. A visszalépésről szóló döntés meghozatala után a főpolgármester saját bevallása szerint sem dühöt, sem megkönnyebbülést nem érzett.

„Sajnáljuk, hogy a magát nemzetinek hazudó kormány elárult 266 ezer embert a pályázat visszavonásával. Sőt még többet, ugyanis az olimpiapártiakat is elárulta. Kettős célunk volt: az olimpiai pályázat visszavonása mellett ugyanilyen fontosnak tartottuk, hogy népszavazást tarthassunk egy ezermilliárdos, hazánk jövőjét több évtizedre meghatározó gigaberuházásról. A kormány nem kérdezte meg a társadalmat, nem tartja fontosnak a társadalom véleményét” – írta éjszakai sajtóközleményében a Momentum Mozgalom, miután szerdán megállapodott egymással Orbán Viktor miniszterelnök, Tarlós István budapesti főpolgármester és Borkai Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke az olimpiai pályázat visszavonásáról.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.