Az Interpol is kereste a Kaposváron elfogott férfit

Öt év után itthon fogták el a garázdaság miatt körözött F. Benediktet.

MNO
2017. 02. 28. 16:34
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Öt éve keresték a magyar és nemzetközi hatóságok, végül egy szabadnapos rendőr buktatta le F. Benediktet – a harmincnégy éves férfi hétfőn buszon utazott Kadarkút felé, amikor leleplezték és elfogták.

A férfi ellen 2012-ben garázdaság miatt adott nemzetközi elfogató parancsot a Kaposvári Törvényszék, amelyet honlapján átvett az Interpol is. A férfi nem várta meg, hogy börtönbe vigyék, hanem Németországba szökött, és elfogásáig ott bujkált – azonban úgy tűnik, annyira bízott szerencséjében vagy a hatóságok passzivitásában, hogy egy hazai látogatást is megkockáztatott.

F. Benedikt egyébként nem különösebben titkolta hollétét: Facebook-oldalán nyilvánosan jelezte, hogy melyik németországi városban él.

A szabadnapos nyomozó az elfogás után értesítette a kadarkúti rendőröket. Ezután az elkövetőt a Kadarkúti Rendőrőrsre, majd a Somogy Megyei Büntetés-végrehajtási Intézetbe vitték, írja a Police.hu.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.