Eladnák Gömbös Gyula állítólagos nyaralóját

Pécelen hirdetik a volt miniszterelnök nyári rezidenciáját.

MNO
2017. 02. 26. 16:48
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Dobra verték Gömbös Gyula volt miniszterelnök nyári rezidenciáját Pécelen, legalábbis ezt állítják a szemfüles ingatlanosok. Az 1932–1936 között regnáló kormányfő ingatlana nem lehet túl kapós, hiszen az interneten fellelhető információk szerint már régóta hirdetik. Először egyben próbálták meg eladni, most ikerházként kínálják a szebb napokat látott házat. A hirdetés szerint a téglafalazatú épület jó szerkezeti állapotú, cseréphéjazatú, nagypolgári építészeti stílusa jól tükrözi az 1920-as évek polgári életstílusát. A ház 105 négyzetméteres, 3,6 méteres belmagassággal.

Gömbös Gyula munkásságának megítélése felemás. A rendszerváltás előtt „Hitlerék szálláscsinálójaként” és a „fasiszta terror magyarországi meghonosítójaként” szerepelt, majd a rendszerváltás óta személye objektívebb vizsgálatok alá került.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.