Evangélikus lelkésznő rázná fel a Józsefvárost

A Kocsis Mátéval is összezördülő Bolba Márta független jelöltként száll versenybe.

MNO
2017. 02. 20. 13:30
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bejelentette ma délelőtt Bolba Márta evangélikus lelkész, hogy indul az április 23-án esedékes időközi választáson Józsefváros 6. választókerületében – írja a 444.hu. A referendumot azért írták ki, mert a körzet fidesz–KDNP-s képviselője, Balogh István Szilveszter januárban lemondott posztjáról.

Egyelőre nem tolonganak a pártok, hogy a felszabaduló képviselőhelyért versenybe szálljanak, a KDNP-s alpolgármester, Sántha Péterné mellett két civil jelölt jelentkezett eddig a pozícióra. Egyikük a Dopeman néven ismert Pityinger László, a másik jelölt Bolba Márta evangélikus lelkész.

Bolba a Magdolnanegyedben él, egy kerületi evangélikus gyülekezetet vezet. Az elmúlt években többször is szerepelt a sajtóban, mivel a hajléktalanok kérdésében és a menekültek megsegítésének az ügyében is jóval határozottabb véleményt fogalmazott meg, mint amit a legtöbb egyházi szereplőtől megszokhattunk itthon – írja a 444.hu. Amint arról az MNO január végén interjúban beszámolt, Bolba korábban többször összezördült Kocsissal.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.