Lázár meglepetéstől tart, megerősítik a rendőrséget

És a hadsereget is. A miniszter a migrációról beszélt.

MTI
2017. 02. 28. 20:12
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A magyar kormány mindig azt tanácsolta Európának, hogy a határokat kerítéssel, jogi eszközökkel és élő erővel meg kell védeni – mondta Lázár János egy iskolában tartott lakossági fórumán mintegy száz ember előtt. Hozzátette: volt olyan nap, amikor tízezer rendőr és katona szolgált a határon.

A térség országgyűlési képviselői posztját is betöltő politikus úgy fogalmazott, a tavasz és a nyár hozhat meglepetéseket, ezért folyamatban van a rendőrség és a hadsereg megerősítése.

A kormány döntött arról, hogy a magyar–szerb határon második kerítés épül. A román határon nincs szükség kerítésre, de a tervek készek, az alapanyag és a szükséges források rendelkezésre állnak, ha a helyzet rosszabbra fordulna – közölte a politikus.

Lázár János kitért arra, hogy a tervezett, új szabályok szerint a jövőben, ha egy migránst az ország területén bárhol elfognak, visszaviszik a határra, és ott kell tartózkodnia, amíg jogerősen el nem bírálják a menedékkérelmét. Jelenleg 580 migráns van az országban, ők is visszakerülnek majd a határra, ahol konténerekben várhatják ki a döntést.

Nyugat-Európából – elsősorban Svédországból és Németországból – 2015-ben oda érkezett bevándorlók közül 30 ezer embert akarnak visszaküldeni Magyarországra – mondta a miniszter, aki szerint ez a következő hónapokban komoly vitát vált majd ki.

A kormány mindent elkövet, hogy ezeket az embereket ne kelljen befogadni, hiszen nem Magyarországon, hanem Görögországban léptek az unió területére – hangsúlyozta a politikus.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.