Német lap: Arcvesztés Orbánnak a NOlimpia sikere

A Süddeutsche Zeitung azt írja, Magyarországon a „fenyegető korrupció” is döntő jelentőségű elem.

MTI
2017. 02. 23. 13:29
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Cathrin Kahlweit A részvétel nem minden című cikkében kiemelte: a budapesti „NOlympia” mozgalom sikere „arcvesztés” Orbán Viktor miniszterelnöknek és mindazoknak, akik mindenáron a magyar fővárosban akarták rendezni a 2024-es nyári olimpiát.

Róma, Hamburg és Boston után így Budapest is kiszáll a versenyből. A rendezésről folytatott viták fő témája rendre a költségek és a fenntarthatóság volt, de Magyarországon a „fenyegető korrupció” is döntő jelentőségű elem. A bírálók azt vetik az Orbán-kormány szemére, hogy a „klienseire épülő gazdaságot” tart fenn, aminek része a „rendszeres összebeszélés a megbízások odaítélésében” – tette hozzá.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.