Országszerte károkat okozott az erős szél

Főleg kidőlt fákhoz, leszakadó faágakhoz, megrongálódott tetőkhöz hívták a tűzoltókat.

MTI
2017. 02. 28. 19:04
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hajdu Márton elmondta: jellemzően a fővárosban és Pest megyében, az agglomerációban akadt dolguk a tűzoltóknak, de több bejelentést kaptak Győr-Moson-Sopron és Veszprém megyéből is.

A katasztrófavédelem nem kapott bejelentést arról, hogy a viharkárok miatt bárki is megsérült volna – tette hozzá.

A Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője azt mondta, hogy csaknem harminc alkalommal riasztották a tűzoltókat a fővárosban a viharos erejű szél által okozott károkhoz.

Kisdi Máté elmondta: a XIII. kerületi Bulcsú utca és Szabolcs utca kereszteződésében egy nagyméretű fa dőlt az úttestre. A XII. kerületi Maros utcában vakolat hullott egy épületről az ott parkoló járművekre. A IV. kerületben, a Szilágyi utcai felüljáróról is hullott a vakolat. A II. kerületi Hűvösvölgyi úton karvastagságú, öt méter hosszú faágakat távolítottak el a tűzoltók az úttestről.

A XIII. kerületi Váci úton egy hatemeletes lakóház negyedik emeleti erkélyéről betontömb esett a járdára, a tűzoltók eltávolították a még lógó darabokat.

A kispesti Zalaegerszeg utcában megdőlt egy hársfa, veszélyeztetve a közlekedést.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Napkoron egy több mint száz négyzetméteres rendezvénysátrat kapott fel és repített egy 25 kilovoltos távvezetéknek az erős szél. Átmenetileg ötszáz fogyasztási hely maradt áram nélkül. A nyíregyházi tűzoltók tolólétrával szedték le az elszabadult sátrat a magasból.

Veszprém megyében az erős szél miatt a legtöbb káresemény Pápán és közelében történt – közölte a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője. Helt Ákos tájékoztatása szerint jellemzően kidőlt fákhoz, leszakadt ágakhoz és villanyvezetékekhez hívták a tűzoltókat. Hozzátette, az erős szél a pápai zsinagóga tetőszerkezetének lemezborítását is megbontotta.

Borsod megyében is több esethez riasztották a tűzoltókat az erős szél okozta károk miatt: Alsózsolcán a Deák utcában, Lillafüreden, az Egri Országúton, valamint Kistokajban, a Sügér utcában kidőlt fa szakította le az elektromos vezetéket. Ináncsnál a főúton egy kidőlt fa megrongált egy személygépkocsit – közölte honlapján a megyei katasztrófavédelem.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.