Sínek: a 4-6-ossal is gondok lehetnek

A vonalon több helyen van érvényben korlátozás, számuk egyre növekszik.

MNO
2017. 02. 24. 18:41
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A budapesti villamospálya siralmas állapotáról számol be a Közlekedő Tömeg blog. A bejegyzés annak kapcsán született, hogy február 17-én egy járhatatlanná vált vágánykeresztezés miatt a 24-es villamost egy szakaszon le kellett állítani. A bejegyzés szerint az elmaradt felújítások és karbantartási munkálatok oka gyakran a BKV és a BKK civakodása, de ezúttal másról van szó. Bár a BKV költségvetésében rendelkezésre áll a szükséges forrás, a nemrégiben létrehozott Közbeszerzési Kft. – a cég dönt a százmillió forintnál nagyobb összegű beszerzésekről – miatt áll az ügy, a várakozás indoka viszont fél év alatt sem derült ki.

A múlt heti leállás nem jött váratlanul, a szerelvények már egy jó ideje csak lépésben haladhattak az érintett szakaszon. Ami sokkal megdöbbentőbb: a villamosközlekedés nem csak ott van veszélyben, ahol a fényképek és saját tapasztalatunk alapján a leginkább gondolnánk, a 4-es és 6-os villamosok vonalán is több helyen van érvényben sebességkorlátozás, és a számuk hónapról hónapra növekszik.

A cikk szerzője felhívja a figyelmet, hogy a hamarosan kezdődő metrófelújítás miatt a körúti villamosra zúduló napi félmilliós tömeg szállítása érdekében egy ponton túl nem lehet már a járatokat sűríteni, mert a pálya nem bírja majd el a megnövekedett terhelést. Végkövetkeztetésként megállapítja, nem lehet ennyire bürokratikus viszonyok közepette rendszeresen karbantartani Budapest villamoshálózatát.

Nem álmában csönget egy picit, a vészharangot kongatja.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.