Törvényt szigorítana a Jobbik a korrupció ellen

Szigorúbb büntetésekkel sújtaná a Jobbik a korrupciót, és az ügyészség körmére is ránéznének.

MTI
2017. 02. 25. 15:33
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Jobbik a korrupció elleni törvénycsomagja, a Lex Lúdas Matyi részeként pénteken kezdeményezte a Büntető törvénykönyv módosítását – adta hírül szombaton Staudt Gábor frakcióvezető-helyettes.

Közleményében azt írja, a korrupciós bűncselekmények felderítése nem működik, de ha végül büntetőeljárásra is kerül sor, akkor az évekig elhúzódik, a jelentős összegű közpénz ellopásában segédkezők pedig megússzák felfüggesztett szabadságvesztéssel.

„Először is az ügyészséget kell számon kérni arról, milyen módon végzi tevékenységét”

– veti fel az ellenzéki párt, amely szerint másodsorban a büntetési tételek növelésére van szükség, hogy legalább az esélye meglegyen a megfelelő mértékű szankcióknak.

A közlemény hozzáteszi, az általuk javasolt tételek nem túlzóak, ellenkezőleg, a jelenlegi büntetési mértékek túlzóan alacsonyak. 

„Egy hűtlen kezelés alapeseti büntetése annyi, mint egy nyilvánosan elkövetett rágalmazásé” – példálózik Staudt.

A Jobbik szerint ez nagyon nincs rendben, ezért abban bíznak, hogy a Büntető törvénykönyv korrupciós bűncselekményekre vonatkozó szigorítását az Országgyűlés is támogatni fogja.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.