Tűz volt az éjjel a Kőszegi-hegységben

Az oltást nehezítették a terepviszonyok és az erős szél.

MTI
2017. 02. 24. 6:10
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egyed László közölte: két és fél hektáron égett a száraz fű és az aljnövényzet, a lángok egy fenyőerdőt is veszélyeztettek, de sem a település, sem a Szent Vid-kápolna nem volt veszélyben.

A tűzhöz több település hivatásos, önkormányzati és önkéntes tűzoltóit riasztották, 12 gépjármű és 78 tűzoltó vonult ki a helyszínre. Az oltást nehezítették a terepviszonyok, valamint az erős szél is. A tüzet éjfél után sikerült „lefeketíteni”, de az utómunkálatok még ezután is tartottak – ismertette a szóvivő.

Közösségi portálokon többen is arról számoltak be, hogy a lángok fényét Szombathely magasabb házainak ablakaiból is látni lehetett.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.