Újabb fennakadás a Klik átalakításában?

Nem tudni, hogy az 58 tankerületi központból miért csak 33-at kezelt önállóan az államkincstár januárban.

Hutter Marianna
2017. 02. 24. 15:50
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az államkincstár az intézményfenntartó által felhalmozott múlt havi adósságot már magára a KK-ra, illetve a tankerületi centrumokra lebontva mutatta. Ám különös módon az 58 tankerületi központ helyett mindössze 33-at látni a kincstár listáján, holott az összesnek szerepelnie kellene a felsorolásban akkor is, ha nincs adósságuk. A januári adatok egyébként azt mutatják, hogy a KK-nak és a tankerületi központoknak összesen 446 millió forintnyi adósságuk volt.

Miután az utóbbi hetekben a KK sajtóosztálya nem reagált lapunk megkereséseire, kérdéseinket a Miniszterelnökségnek is elküldtük szerdán. Szerettük volna megtudni, mi az oka annak, hogy a 25 tankerületi központ még nem szerepel az említett listán. Ezenfelül arra is kíváncsiak voltunk, hogy mikor jelennek meg a tankerületi központok működésének részleteit rögzítő szervezeti és működési szabályzatok. Ugyanis bár a KK ezek elkészülését „a vonatkozó jogszabályok értelmében” január végére ígérte, ez sem történt meg határidőre. Kérdéseinkre visszajelzést csak a Miniszterelnökségtől kaptunk, későbbre ígértek tájékoztatást, amely egyelőre nem érkezett meg.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.