Újabb három gyógyszertárat zártak be

Illegális gyógyszer-kereskedelmi tevékenység miatt már bezártak két budapesti gyógyszertárat.

MTI
2017. 02. 24. 15:05
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Újabb három gyógyszertárat záratott be az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet, felfüggesztve a Szent Hildegárd gyógyszertár és a hozzá tartozó két fiókgyógyszertár kereskedelmi engedélyét.

A szervezet pénteki közleménye szerint az országos tiszti főgyógyszerész lakossági bejelentés alapján indított helyszíni vizsgálatot a bakonyszombathelyi patikában, amelynek tapasztalatairól értesítette a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányságot, bejelentést tett az eset kivizsgálásáért.

A tájékoztatás szerint a bezáratott gyógyszertárak helyett a bakonyszombathelyi, a rédei és az ászári lakosok a kisbéri Alma és BENU Ezüstkehely gyógyszertárak, valamint a súri Mályva Patika szolgáltatásait vehetik igénybe.

Az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet a héten illegális gyógyszer-kereskedelmi tevékenység miatt két budapesti gyógyszertárat már bezáratott. A gyanú szerint a két magyar gyógyszertár – egymással összejátszva – a svéd feketepiacon értékesített több tízezer doboznyi, elsősorban nyugtató, szorongásgátló hatóanyagú készítményet.

Az ügyben jelenleg is nyomoz a hatóság, ketten már előzetes letartóztatásban vannak, húsz évet is kaphatnak.

A tablettákat azért Svédországba vitték, mert ott rendkívül sokat fizetnek egy-egy ilyen pszichotrop szerért. Míg itthon 3 forintba kerül darabja a gyógyszernek, addig Svédországban 3–5 euróba. Így a legszerényebb becslések szerint is háromszázszoros a haszon. A két érintett patika, amelynek gyógyszerforgalmazási engedélyét a múlt csütörtökön vonták vissza, a XVIII. kerületben található Bercsényi Gyógyszertár és az V. kerületi Pázmány Péter Gyógyszertár. Részleteket itt olvashat.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.