17 ezer hektáron vadászhat Mészáros Lőrinccel

Hiszen a vadászati cég mit sem ér valamirevaló vadászterület nélkül.

MN
2017. 03. 29. 15:24
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Eddig csak annyit lehetett tudni, hogy a felcsúti polgármester családja alapított egy vadászati kft.-t. Azóta lett egy vadásztársaságuk, 17  ezer hektárnyi vadászterületük, és három vadászházat is kiadnak vendégeiknek – írja a Heti Válasz.

A lap emlékeztet rá, egy éve derült ki, hogy Mészáros Lőrinc új üzletbe vágott: alapított egy mikrovállalkozást, Vért Vadászati Kft. néven (Vértpuszta Alcsútdoboz külterülete, erre utal a név).

Családja később létrehozta a Vál-Völgye Vadásztársaságot, és nemrég elindult az előbb említett kft. honlapja is. „A Vért Vadászati Kft. 17 ezer hektár területen végez vadgazdálkodási és vadászati tevékenységet. A Gerecse lábánál és az Etyeki-dombságon elhelyezkedő területeken minden hazánkban élő nagyvadfaj megtalálható és vadászható” – írja az oldalon a Mészáros család, de ez csak nettó adat. A weblap ugyanis arról tanúskodik, hogy a Békés megyei Bélmegyer vadászmezeje immár szintén hozzájuk tartozik.

„Ne vadásszon a szállásra! Helyezze magát maximális kényelembe a vadászterületek közvetlen közelében! Luxus körülmények, exkluzív fogásokkal” – ezekkel a hívogató mondatokkal csinálnak kedvet magukhoz, illetve az ellenőrzésük alatt lévő vadászházakhoz Mészárosék.

A család jelenleg három szálláshelyet kínál: a vérti vadászházat (ez ugyan az állami Vadex Zrt. tulajdona, ám a vállalatban „véletlenül” felügyelőbizottsági tag a Mészáros és Mészáros Kft.-t irányító Halmi Tamás); az alcsúti luxusvadászházat – ez papíron is a sajátjuk – és a bélmegyeri vadászkastélyt, ami a Mészáros Lőrinc által nemrég felvásárolt Hidasháti Mezőgazdasági Zrt. ékköve.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.