52-re emelkedett a kanyarógyanús esetek száma

Közülük 15 esetben igazolták is a betegséget.

MTI
2017. 03. 17. 11:05
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ötvenkettőre emelkedett a kanyarógyanús esetek száma az országban, közülük 15 esetben igazolták is a betegséget – számolt be az Országos Epidemiológiai Központ (OEK) főigazgató-főorvosa pénteki budapesti sajtótájékoztatóján.

Oroszi Beatrix elmondta, a gyanús esetek közül hármat kizártak, 34 esetben pedig a laboratóriumi vizsgálatok még folyamatban vannak.

A szakember közölte, az elmúlt napokban Csongrád megyében 391 embert oltottak be kanyaró-mumpsz-rubeola (MMR) elleni kombinált oltással.

Pénteken az olasz egészségügyi minisztérium bejelentette, hogy Olaszországban az év eleje óta már csaknem annyi kanyarós megbetegedést jegyeztek fel, mint tavaly egész évben. 2016-ban 844 ember kapta el a kanyarót, 2017-ben pedig már a 700-at is meghaladta a kanyarós megbetegedések száma március közepéig. Ez több mint háromszoros emelkedés a tavalyi év hasonló időszakához képest. A kanyarós betegek többsége 15 és 39 év közötti. A betegség azok között terjed, akik nincsenek beoltva a vírus ellen.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.