680 millióért készültek reklámfilmek az olimpiáról

Jól járt a Rogán Antal szomszédjaként ismert Csetényi Csaba cége is.

MN
2017. 03. 24. 7:02
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Meghaladja a 680 millió forintot azoknak a szerződéseknek az összértéke, amelyet az olimpiai pályázatért felelős Budapest 2024 Zrt. kötött reklámfilmekkel kapcsolatos munkákra különböző cégekkel – írja a 24.hu a Momentum Mozgalom által kikért adatok alapján. A párttá alakuló szervezet a megkötött szerződésekre volt kíváncsi, azonban csak egy listát kapott a Budapest 2024 Zrt.-től a partnerek nevével, a szerződések tárgyával és összegével, magukat a szerződéseket nem, ezért a Momentum pert indít.

A legérdekesebb tételek között feltűnnek a Rogán Antal szomszédjaként ismert Csetényi Csaba cégei is. A portál szerint a Network 360 Kft. 123 millió forint plusz áfáért vállalta, hogy nyolc budapesti helyszínen sportolók bevonásával biztosítja különböző sportágak kipróbálását. Ugyanez a cég készített tíz rövidfilmet az olimpia népszerűsítésére 61 millió forint plusz áfáért. Szintén Csetényiék feladata volt 6,7 millióért, hogy workshopokat tartsanak, illetve a sportolói bizottság rendezvényeit szervezzék.

Nem egy olyan filmgyártó cég szerepel a listán, amellyel összesen több mint százmilliós szerződéseket kötött a Budapest 2024 Zrt. Hatvanhatmillió forintba került a Budapest 2024 kampány egyperces reklámfilmje, amelyet a Gyár Utómunka Kft. készített el, valamint 82 millióért további reklámfilmeket gyártott. Emellett 3,2 millióért két filmet is csinált, ezek egyikéből pedig 912 ezer forintért klipet vágott.

Jól járt a CineSuper Kft. is, amely 80 millió forint plusz áfáért nyolc prezentációs filmre szerződött. Egy másik szerződés alapján egy nyolcrészes filmet gyártott le a cég 98 millióért.

A 24.hu szerint busás haszonra tett szert az Umbrella Kreatív Műhely is, amely etűd- és imázsfilmek készítésére szerződött a Budapest 2024 Zrt-vel. Az Umbrella Kreatív Műhely tíz darab Budapest-etűdfilmet, illetve három országos imázsfilmet készített 230 millió forintért. Az Umbrella egy másik szerződés szerint egy kétperces filmvágatot is gyártott nagyjából 16 millióért.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.