A CEU-n tanul a helyettes államtitkár, a tandíját a tárca fizeti

A Soros György alapította egyetemre jár Berzétei Ákos, a költségeket a külügyminisztérium rendezi.

MN
2017. 03. 30. 9:20
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az elmúlt napok eseményeinek fényében mindenképp figyelemre méltó, hogy a kormány által támadott CEU Business Schooljában folytat egyetemi tanulmányokat Berzétei Ákos, Szijjártó Péter jogi és koordinációs ügyekért felelős helyettes államtitkára – írja a 24.hu. Az államtitkár tandíját – amely a portál szerint nagyjából 4-4,5 millió forintba kerül – a Külgazdasági és Külügyminisztérium fizeti. Ráadásul a tandíjfizetési kötelezettséggel járó képzések esetén a minisztérium tanulmányi szerződést köt az érintettel. Ebben a munkatárs a képzés teljesítését, a minisztérium a tandíj teljes vagy részleges megtérítését vállalja. Az átvállalt költségekért cserébe a munkatársnak azt is vállalni kell, hogy a szerződésben meghatározott ideig nem hagyja ott a minisztériumot. Ez azt jelenti, hogy Berzétei a kormány által ellenséggé nyilvánított CEU-n megszerzett tudását kamatoztatja a magyar diplomáciában.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.