A Fidesz a Varangykirályról: Művészi szabadság van

A kormánypárt nem kommentálja a Quimby énekesének kijelentését.

MNO
2017. 03. 13. 5:40
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Nem gondolom, hogy kommentálnom kellene művészi alkotások tartalmát. Magyarországon művészi szabadság van” – jelentette ki az RTL Klub kérdésére Hidvéghi Balázs, a Fidesz kommunikációs vezetője a Quimby frontemberének verséről, amelyben a kormányt kritizálta Kiss Tibi.

Sokan tudni vélik, hogy aktuálpolitikai tartalmat sejtet a Varangykirály kifejezés, mivel az énekes a Hír TV-n Veiszer Alinda műsorának felvételén arról beszélt, hogy dalai általában nem politizálnak, de ír olyan szövegeket is, amelyek tényleg aktuálisak. Ekkor mondta el a Quimby frontembere azt a versét, amelyben a Varangykirály is feltűnik: „Másfél millió káposztafej, / Hibbant elméjű hatalmasok, / Mocsár e táj és a Varangykirály / Ünnepli, amit alkothatott.”

Az RTL kérdésére Kiss Tibi azonban már azt mondta: „nem pártpolitikai a szöveg mondanivalója, hanem beteg, kifordult, ellenséges világunk lenyomata”. Az énekes hozzátette: „mindenki gondoljon, amit akar, de ez művészet, akkor is, ha sz r. És különösen érdekes, hogy ennek ekkora hatása van. Remélem, a többi dalnak is lesz ekkora hatása” – hangsúlyozta az előadó.

Veiszer Alinda a Quimby énekesével készített interjúja hétfőn kerül adásba. Kiss Tibi egyébként a mostani politikai helyzetről a műsor felvételén azt mondta, lassan inkább kabaréhangulata van, és művészileg egyre kevésbé ihlető, mert nem kihívás már, nincsenek benne inspiráló dolgok, olyan részletek, amelyeket nehéz átlátni például.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.