A tehetőseket adóztatná miniszterelnökként Botka

Botka László először beszélt terveiről egy kicsit konkrétabban.

MNO
2017. 03. 16. 19:03
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Botka László, az ATV A nap híre című műsorában árult el részleteket készülő programjából. Eszerint az MSZP felmelegítette a luxusadó tervét, és Botka miniszterelnökként pluszterhet róna a tehetősebbekre, miközben adómentessé tenné a minimálbért, illetve „könnyítse az átlag alatti jövedelműek adóterhelését”.

Botka részleteket is elárult: az fizetne nagyobb közterheket, akinek egymillió forintnál nagyobb a havi jövedelme, akinek 100 millió forintnál több a vagyona és 100 hektárnál több földje van.

Ez lényegében a többkulcsos adórendszer újbóli bevezetését jelentené, ami Botka szerint azért fontos, hogy megmentsék az eltűnőfélben lévő középosztályt. Konkrét számokat az MSZP miniszterelnök-jelöltje nem közölt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.