A többség szerint nem lett jobb a helyzet

Inkább rossz irányba haladnak a dolgok Magyarországon a választók relatív többsége szerint.

MN
2017. 03. 30. 9:22
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A választók relatív többsége, 42 százaléka szerint Magyarországon inkább rossz irányba haladnak a dolgok – derült ki a Jobbikhoz köthető Iránytű Intézet közéleti barométeréből, amely az ország jelenlegi állapotával, a kormány munkájával és a megélhetési elégedettséggel kapcsolatos témákra kérdezett rá. A válaszadók 32 százaléka véli úgy, hogy jó a kormány politikájának iránya, míg a megkérdezettek 22 százaléka szerint nem érzékelhető változás.

A kormánypárti szavazók elégedettebbek, 59 százalékuk ugyanis azt mondta, Magyarországon inkább jó irányba haladnak a dolgok, 25 százalék szerint nincs változás, és csak 13 százalék tapasztal negatív folyamatokat. A Jobbik és az MSZP szimpatizánsai sokkal borúsabban látják az ország helyzetét, többségük szerint ugyanis (54 és 73 százalék) egyértelműen rossz az irány, náluk csak a Demokratikus Koalíció (DK) szavazói elégedetlenebbek. A Gyurcsány Ferenc pártját támogatók 93 százaléka szerint kedvezőtlen folyamatok uralkodnak az országban. Az LMP szavazótáborának fele (50 százalék) borúlátóan vélekedik a Magyarországon zajló folyamatokról, míg 20 százalék azon választók aránya, akik szerint inkább jó irányba haladnak a dolgok.

Az Iránytű Intézet rákérdezett az egészségügy, valamint az oktatás megítélésére is. A megkérdezettek abszolút többsége (52 százaléka) szerint kisebb-nagyobb mértékben romlott 2014 óta az egészségügyi rendszer állapota. Ezzel szemben mindössze 13 százalékuk tapasztalt javulást, 3 százalékuk jelentős javulást. Rossz az oktatás megítélése is, a választók 48 százaléka szerint ugyanis kisebb-nagyobb mértékben romlott az oktatási rendszer állapota. A megkérdezettek 26 százaléka szerint nem történt lényegi változás, míg mindössze 15 százalékuk értékeli úgy, hogy javult az oktatás helyzete.

###HIRDETES###

###HIRDETES2###

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.