Ablakba tették üzleti tervüket Rogán otthonteremtői

Mindenki láthatja, semmi trükk nincs a Rogán Antal által elképzelt otthonteremtési cégekkel.

Kuthi Áron
2017. 03. 28. 18:01
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem tudni, hogy direkt vagy csak tájékozatlanságból, de a pénzügyi befektetésekkel foglalkozó Carion Zrt. Bécsi úti székházának földszinti ablakait üzleti terveket, prezentációkat tartalmazó nagy papírlapokkal, úgynevezett flipchartokkal plakátolták ki. A Rogán Antalhoz köthető Nemzeti Otthonteremtési Közösségek (NOK) alapításának jogát elnyerő cég érthetetlen megoldását a 444.hu szúrta ki, a hírportál azt feltételezi, hogy vagy az üzleti átláthatóság jegyében kerültek ablakba a bizalmas információk, vagy pedig pont azért, hogy ne lehessen belátni az irodahelyiségen belül folyó munkába. 

A beplakátozott ablakok azonban inkább arra utalhatnak, hogy nem nagyon dolgoznak a Carionnál, ennek oka lehet, hogy a NOK egyelőre nem tud szárnyra kapni. Közösségi otthonteremtésre tavaly április óta van lehetőség, 2016 októberéig viszont egyetlen igény sem futott be. A vásárlási társulások mintájára elképzelt megoldásban a részt vevő felek sorsolással jutnának lakáshoz. 

Az ablakon keresztül látható információk sokat elárulnak a Carion terveiről, látszik, hogy Cnok.hu néven indítottak volna honlapot, szó esett tárhelyszolgáltatóról, honlapkészítésről. Egy újabb közszemlére tett nagyméretű papírlap azt magyarázta, hogy lehet a NOK-ot lakástakarék-pénztári megtakarítással összekötni, és mennyi gyűlik össze az ügyfél számláján. Azt is kifecsegték a papírok, milyen lenne egy, a Carion által alapított otthonteremtést szervező cég felépítése (back office, front office, marketing, sales). 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.