Áder zöld utat adott a jogi határzár szigorításának

Hidegen hagyták a bírálatok a frissen újraválasztott köztársasági elnököt.

MNO
2017. 03. 16. 17:15
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

frissen újraválasztott köztársasági elnök szerdán aláírta a jogi határzár szigorítására vonatkozó törvényt – derül ki a parlament honlapján közzétett dokumentumból.

Mint ismeretes, kedden döntött a parlament az idegenrendészeti őrizet szigorításáról, amely alapján minden migránst a határon lévő tranzitzónákban helyeznek majd el. Az elfogadott javaslat lényege, hogy a migránsokat egészen addig az – egyelőre 200-400 férőhellyel bővülő – tranzitzónákban lehet tartani, amíg menekültkérelmüket jogerősen el nem bírálják.

Azokat a menedékkérőket pedig, akiket beengednek a tranzitzónába, kötelezően fogva tartanák, és a tranzitzónát csak a kiléptetőkapun keresztül, Szerbia vagy Horvátország felé hagyhatnák el.

Az új jogszabály része az az intézkedés is, amely szerint nemcsak a határtól számított 8 kilométeren belül elfogott migránsokat vihetnék vissza a magyar–szerb határra, hanem minden, az országban lévő menedékkérő ezekbe a tranzitzónákba kerül.

A szigorítást számos bírálat érte.

###HIRDETES2###

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.