Az emberek szerint Orbán a felelős az egészségügy bajaiért

A megkérdezettek kétharmada szerint az egészségügyben tapasztalt állapotok az utóbbi időben romlottak.

MNO
2017. 03. 18. 13:50
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tíz megkérdezettből heten elégedetlenek az állami egészségüggyel, a megkérdezettek kétharmada szerint az állami egészségügyben tapasztalt állapotok az utóbbi években romlottak, a megkérdezettek 56 százaléka szerint az Orbán-kormány felelős a kialakult helyzetért – derült ki a Publicus Intézet reprezentatív közvéleménykutatásából, amelyet a Vasárnapi Hírek megbízásából készített.

A válaszadók több mint fele az elmúlt pár évben fizetett hálapénzt, és majdnem felük a várólisták megkerüléséért is. Kétharmad akár vizitdíjat is hajlandó lenne fizetni, ha javulna az egészségügy állapota.

A Fidesz-szavazók körében majdnem minden másodiknak, a bizonytalan szavazók körében 78 százaléknak nem tetszik, amit az egészségügyben tapasztal. Leginkább persze az MSZP- és a Jobbik-szimpatizánsok szerint romlott a helyzet az elmúlt években.

Amellett, hogy a válaszadók a kormányt hibáztatják az egészségügy tragikus helyzetéért, 11 százalékuk a pénzhiányt, hét százalékuk pedig a korábbi kormányokat is megjelölte.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.