Befejezné a rendszerváltást a Momentum

Bár Gyurcsány örül a megjelenésüknek, kiemelték, hogy ők nem örülnek Gyurcsánynak.

MNO
2017. 03. 05. 10:44
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Momentum Egyesület tegnapi közgyűlésén hivatalosan is döntést hozott a párttá alakulásról, a párt neve Momentum Mozgalom. A közgyűlés az elnöki pozícióra újabb egy évre megválasztotta Fekete-Győr Andrást, négy elnökségi tagnak pedig Soproni Tamást, Orosz Annát, Pottyondy Edinát és Kádár Barnabást. Az ötfős elnökségben három új tag lett, Soproni Tamás és Fekete-Győr András maradt a helyén – írta közleményben a Momentum Mozgalom.

Hozzátették: a Demokratikus Koalíció (DK) kongresszusán elhangzott, hogy Gyurcsány Ferenc örül a Momentum megjelenésének. „A Momentum viszont nem örül Gyurcsánynak. A 2004-es népszavazás és a 2006-os őszi események megmutatták, hogy a baloldal válságba jutott; 2010 óta pedig a jobboldal, a jobboldali értékek képviselete is válságban van. Nincs szolidaritás a jobboldalon, nincs pozitív nemzetkép a baloldalon. Az akciónkból egyértelműen látszik, hogy a választóknak valami újra van szükségük. Be kell fejeznünk a rendszerváltást, magunk mögött kell hagynunk a 20. századi jobb-bal felosztást, helyette a 21. században nem ideológiák, hanem értékek mentén kell politizálni” – közölték.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.