Brüsszeli zöld út Paks II.-nek?

Az LMP információi szerint hétfőn az EB kisegíti Orbán és Putyin megállapodását.

MNO
2017. 03. 05. 14:14
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Az atomlobbi átmeneti sikert ért el, de ezzel csupán azt bizonyítja, hogy a paksi gigaberuházást csak a magyar emberek érdekei ellen tudják összehozni. Amikor Magyarország népszavazással veszi kezébe a sorsát, akkor az atomlobbi, Orbán Viktor és Vlagyimir Putyin és a velük összejátszó Európai Bizottság gyengének fog bizonyulni a magyar emberek akaratával szemben” – fogalmaz közleményben az LMP.

Hozzátették: az Európai Bizottság várhatóan hétfőn nyilvánossá váló döntése szabad utat enged a paksi bővítésnek. „Brüsszel menlevelet ad a magyar emberek megkérdezése nélkül eldöntött 3000 milliárdos beruházásának, ami a zárt ajtók mögötti politizálás újabb gyalázatos eredménye. Egy az utolsó pillanatban bejelentett repülőút Moszkvába 2014 januárjában, és másnap arra ébred Magyarország, hogy az oroszok építik meg az új paksi atomerőművet egy 3000 milliárdos orosz hitelből. Egy másik repülőút Brüsszelből Budapestre Klaus Mangold magángépén, amit szintén igyekeznek eltitkolni, és ezek után varázslatos módon illannak el Brüsszel aggályai a paksi gigaberuházással kapcsolatban” – írták.

Az atomfüggőség, az eladósodás és az Orbán–Putyin–Mangold-lobbi ellen a magyar emberek csakis az LMP által kezdeményezett népszavazással vehetik fel a harcot, és Magyarország be is fogja bizonyítani, hogy nem hagyja magát kiszolgáltatni – fogalmaznak a közleményben.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.