Csak a baj van Vajna gasztrotévéjével

A TV2-nek névbitorlásért kell bírságot fizetnie. Minden nappal nő a tétel.

Kuthi Áron
2017. 03. 13. 18:19
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mint azt a 24.hu írta, február 10-én a törvényszék a névhasználat abbahagyására szólította fel a tévét, de az ennek nem tett eleget.

A TV2 Csoport azután keveredett névvitába a TV Paprikát is üzemeltető amerikai hátterű AMC Networksszel, hogy az AMC névhasonlóságra hivatkozva eljárást kezdeményezett a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalánál (SZTNH), vagyis megtámadta a TV2 2016 májusában kezdeményezett védjegyoltalmi eljárását.

A végrehajtás azt jelenti, hogy a TV2 napi alapon számított bírságot köteles fizetni, méghozzá január 4-ig visszamenőleg. Ez a hírportál szerint napi szinten tízezer, de akár 200 ezer forint is lehet.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.