Csúszik a Magyar Zene Házának építése a Városligetben

Az év második felében kezdhetik el letenni az alapokat. Tárgyalásos eljárásban választanak kivitelezőt.

MN
2017. 03. 30. 5:20
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az eredetileg tervezetthez képest később, csak az év második felében kezdődhet a Magyar Zene Háza megépítése – mondta Sághi Attila, a Városliget Zrt. műszaki igazgatója a Magyar Időknek.

A lap szerint a tervezett összeget meghaladó ajánlatok miatt eredménytelen lett a közbeszerzési pályázat, ezért tárgyalásos eljárásban folytatják a kivitelező kiválasztását. Sághi elmondta: az április–május fordulóján kezdődő tárgyalásos eljárásra az összes, korábban ajánlatot benyújtó céget meghívják, komoly áralkuban bíznak.

A Városliget Zrt. szerint az új Nemzeti Galéria építési engedélyének megszerzése a Petőfi Csarnok bontásának befejezéséig, júniusra várható. A Néprajzi Múzeum új épületének kivitelezési tervezése jól halad, ott az építési munkák akár korábban, idén ősszel elkezdődhetnek.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.