Diákok szenvedtek klórgázmérgezést, vizsgálat indult

Csütörtök délelőtt 17 gyerek lett rosszul, köhögtek és a szemüket csípte a gáz.

MTI
2017. 03. 02. 18:45
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A közlemény szerint az iváncsai tanuszodában jelentkezett műszaki problémát az üzemeltető Nemzeti Sportközpontok szakemberei elhárították.

A felelősség megállapítása tart – fűzték hozzá.

Csütörtök délelőtt tizenhét gyerek lett rosszul az iváncsai tanuszodában, klórgázmérgezés történt. A Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság helyettes szóvivője, Udvardi János az MTI-nek korábban elmondta, hogy az egyik környékbeli településről érkezett negyedik osztályos tanulók voltak az érintettek. Hozzátette: feltehetően vegyszer adagolása közben fejlődött klórgáz.

Elmondta, hogy a diákok szúrós szagot éreztek, köhögtek és a szemüket csípte a gáz. A 22 gyerekből tizenhetet vittek kivizsgálásra a dunaújvárosi és a székesfehérvári kórházba, őket egy éjszakára, megfigyelésre benn tartják.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.