Egyelőre meghátráltak a kormánypártok

Visszakoznak a kormánypártok, az előzetes napirenddel ellentétben mégsem tárgyal kedden az Országgyűlés a hatvani kastélyról.

Katona Mariann
2017. 03. 21. 6:27
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Visszakoznak a kormánypártok, az előzetes napirenddel ellentétben mégsem tárgyal kedden az Országgyűlés arról a javaslatról, amely ingyen átadná a hatvani Grassalkovich-kastélyt a vadászkamarának. Habár Kövér László házelnök mindössze annyit mondott, hogy a Fidesz kezdeményezte a változást – a kormánypárti képviselők pedig gyorsan meg is szavazták –, az ügy háttere egyértelműnek látszik.

Az indítványt ugyanis korábban  Lázár Jánossal, Semjén Zsolttal együtt nyújtotta be több MSZP-politikus, a szocialista párt azonban a napokban bejelentette, mégsem támogatják a javaslatot. – Ami szakmailag indokolt volt, politikailag tarthatatlanná vált – magyarázták. A kihátrálásnak azért is van különös jelentősége, mert a kastély átadásáról szóló jogszabály bizonyos részei kétharmados többséget igényelnek, a kormánypártok viszont önmagukban nem tudják ezt megteremteni.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.