Életfogytiglant kapott a véreskezű házaló ügynök

Rabolt és gyilkolt is a hidegvérű házaló, egy prostituálttal több késszúrással végzett.

MTI
2017. 03. 08. 14:40
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A nemzetközi nőnapon ítélték életfogytig tartó szabadságvesztésre azt a budapesti férfit, aki a vádak szerint kirabolt egy idős sértettet, majd 2014 szeptemberében különös kegyetlenséggel agyonvert egy prostituáltat.

A vádlott házaló ügynökként dolgozott, és értékesítés közben több lakásban is megfordult, így felmérhette vásárlóinak életkörülményeit: pontosan tudhatta, hogy egy idős, mozgáskorlátozott vevője viszonylagos jómódban él, és úgy döntött, hogy kirabolja: 2014 júliusában megjelent a férfi lakását, majd többször megütötte és kirabolta a magatehetetlen sértettet, elvette 90 ezer forintját, 3500 svéd koronáját és egy aranygyűrűt is a vádirat szerint.

Ezután vérszemet kapott: augusztusban egy iskolai tornatermi öltözőből igazolványt és némi pénzt lopott. Az igazolvánnyal aztán mobilt vásárolt, és a beszerzett telefonon – hogy később ne jussanak nyomára – találkozót beszélt meg egy zuglói lakásban dolgozó prostituálttal. A megadott címre már egy kalapáccsal ment: az áldozatot először többször fejbe ütötte, majd egy konyhában talált késsel halálra szurkálta a védekezni próbáló nőt. A gyilkosság után a vádlott két mobilt, 140 ezer forintot és egy laptopot zsákmányolt a helyszínen.

A nyomozók azonban így is azonosítani tudták az áldozat telefonjára befutó hívásokat: eljutottak az öltözői lopás sértettjéhez, majd a beszerzett DNS-minták alapján több lehetséges elkövető közül kiszűrték a házaló ügynökét.

A férfi kihallgatásán beismerte az emberölést és a lopást is. Az idős ember kirablását ugyan tagadta, de a helyszínről begyűjtött DNS-minták ebben az esetben is ellene szóltak. A vádlottat március 8-án a Fővárosi Törvényszék első fokon életfogytiglani fegyházbüntetésre ítélte, azzal a kikötéssel, hogy a férfi legkorábban 30 év múlva bocsátható feltételes szabadságra. 

Az ítélet nem jogerős, az ügyész tényleges életfogytiglani fegyházbüntetés kért, míg a védő és a vádlott a rablás miatt felmentésért, illetve enyhítésért fellebbezett. A gyilkos a jogerős döntésig továbbra is előzetes letartóztatásban marad.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.