Elszámolt kampánypénzeivel a Momentum

Maradt néhány millió, ezt az országjárásukra szánják.

MNO
2017. 03. 01. 7:23
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Ahogyan ígértük, elszámolunk azzal a pénzzel, amit a NOlimpia kampány megvalósítására kaptunk” – írja honlapján a Momentum Mozgalom, mely egyúttal köszönetet is mondott a felajánlásokért.

Közlésük szerint az aláírásgyűjtésre 18 239 762 forintot gyűjtöttek össze, a kampány teljes költsége 13 992 197 forint volt, több mint 1500-an utaltak nekik.

Érdekesség, hogy a legtöbb pénzt, több mint hatmillió forintot telefonos kampányra költöttek, másfél millióba kerültek a kihelyezett pultjaik, de több mint egymillió ment el kitűzőkre is.

„Mivel a népszavazást meghiúsították, a megmaradt körülbelül négymillió forintból a kampány során felvetett országos problémákra (egészségügy, oktatás, megélhetés, lakhatás, és a közlekedés) szeretnénk megoldásokat keresni és válaszokat adni. Ezt az összeget tehát az országjárásra és a megoldási javaslatok kidolgozására fogjuk fordítani.”

Mint ismert, a Momentum Mozgalom a 2024-es budapesti olimpiáról szóló népszavazás kiírásáért kezdett aláírásgyűjtésbe. 138 ezer érvényes fővárosi szignóra volt szükségük a referendum kiírásához, 266 151 aláírást sikerült összegyűjteniük, így valószínűleg meglesz az érvényességi küszöb. Azonban a politika közbeszólt: Orbán Viktor miniszterelnök, Tarlós István budapesti főpolgármester és Borkai Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke az ívek leadása után úgy döntöttek, hogy „a megbomlott nemzeti konszenzus miatt” vissza kell vonni az olimpiai pályázatot.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.