Feljelentették Gaskót a luxus-Audi-vétel miatt

Az egykori szakszervezeti vezető áron alul juthatott hozzá egy prémiumkategóriás autóhoz.

MN
2017. 03. 28. 14:42
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hűtlen kezelés kísérlete miatt ismeretlen tettes ellen már korábban feljelentést tettek a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezet (VDSZSZ) gyanús pénzköltéseit illetően a BRFK Korrupciós és Gazdasági Bűnözés Elleni Főosztályán, egy hete pedig kiegészítették a feljelentést „egy kifejezetten nagy értékű” Audi A3 3.0 típusú személygépkocsival is – írja az Atv.hu a birtokába került friss dokumentum alapján.

A feljelentés szerint a 8,5 millió forintra becsült 2011-es évjáratú prémiumautót a VDSZSZ Szövetség mélyen áron alul 4,8 millió forintért adta el Gaskó Istvánnak, a szakszervezet elnökének tavaly májusban. A feljelentők szerint az értékesítéssel kár érte a VDSZSZ-t, úgy vélik, a konkrét esetben megvalósul a hűtlen kezelés kísérletének bűncselekménye.

Korábban megírtuk, hogy közel ötvenmillió forintot fordított irodája berendezésére a tagok által befizetett összegekből Gaskó István. A VDSZSZ volt vezetője a Hír TV kérdésére elmondta: azért volt szükség az értékes berendezési tárgyakra a VDSZSZ székházában, mert nem akarták, hogy Orbán Viktor ijedtében elszaladjon onnan.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.