Felmentették Budaházyt a rendőrbántalmazás vádja alól

Nem csak nyilazni tud hátrafelé a magyar?

Lándori Tamás
2017. 03. 30. 12:37
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A harmadfokú bíróság jogerősen felmentette Budaházy Györgyöt az ellene hivatalos személy elleni erőszak vádjával folyt perben. Ez az eljárás szorosan nem kapcsolódik a terrorcselekmény vádjához, amely miatt első fokon 13 év fegyházbüntetésre ítélte a Fővárosi Törvényszék. A mostani ügyben azzal vádolták, hogy rendőrségi elfogásakor – 2009 márciusában – hátrafelé fejelt, és így szándékosan sérülést próbált okozni a mögötte álló egyenruhásnak. Első fokon bűnösnek találták, és büntetésül 50 napi közérdekű munkát szabtak ki rá. – Elfogása során a vádlott több alkalommal fejét hátralendítő mozdulatot tett, amelyről az eljárás során nem volt minden kétséget kizáróan bizonyítható, hogy az a mögötte haladó, őt kísérő rendőr fejjel való eltalálására irányult volna – indokolta az új ítéletet a táblabíróság. Később az Erzsébet híd lábához kísérték, ahol Budaházy megtámasztotta a lábát a falon, majd magát hátrarúgta, ennek következtében a mögötte álló és őt tartó rendőrök egy pillanatra elveszítették az egyensúlyukat, de végül nem estek el.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.