Félmilliárdért őrzi a Ligetet a kormánykedvenc

A 2017-es vizes világbajnokság után a Városliget őrzési feladatait is elnyerte a Valton Security.

Horváth Csaba László
2017. 03. 16. 10:28
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kormányzat kedvenc biztonsági cége veszi át a Városliget őrzési feladatainak ellátását – derült ki az európai uniós közbeszerzési értesítőből. A hirdetmény szerint a Valton-Sec Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. egyedüli pályázóként nyerte el a megbízást, amit csaknem bruttó 600 millió forintért végeznek majd. A kormánypárti rendezvényeket rendre biztosító társasággal március elsején írta alá a szerződést a Városliget Ingatlanfejlesztő Zrt.

A biztonsági cégnek a Liget Budapest Projekthez kapcsolódó terület- és objektumőrzési, valamint védelmi feladatok ellátása lesz a feladata. Ezen belül például:

A Városligetben rendszeresek a konfliktusok a parkba tervezett beruházás átalakítási munkálatai miatt. A Ligetvédők néven ismerté vált csoport többször is összetűzésbe került a jelenlegi biztonsági cég munkatársaival, amelyek során tettlegességre is sor került.

A Valton Security egyébként egymás után nyeri a közbeszerzéseket. Múlt héten derült ki, hogy szintén ez a társaság végezheti a 2017-es magyarországi vizes világbajnokság biztonsági feladatait, amiért több mint egymilliárd forintot kap a cég. De a tegnapi március 15-ei állami ünnepséget is a Valton biztosította.

A Valton Security alapítója és tulajdonosa Varga Lajos, aki sajtóhírek szerint jó kormányzati kapcsolatokkal bír. Az Index kérdésére pedig azt is elismerte, hogy Tiborcz Istvánt, Orbán Viktor miniszterelnök vejét is ismeri.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.