Felszámolják a Palóc Nagykert

Tartozik utolsó havi bérével a dolgozóinak a társaság, de nemrég megindult ellene a felszámolás.

MNO
2017. 03. 20. 13:08
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem sikerült megegyeznie a hitelezőkkel és a bankokkal a Palóc Nagykereskedelmi Kft.-nek a csődeljárás során, így csütörtökön megindult ellene a felszámolás. A tavaly augusztusban még 1300 embert alkalmazó salgótarjáni cég a CBA korábbi franchise-partnereként és regionális központjaként 80 boltot üzemeltetett a térségben, de az elmúlt három évet veszteséggel zárta. Információink szerint a dolgozóknak nem fizették ki az utolsó havi bérüket; jogos, munkaszerződésben rögzített követeléseiket a felszámoló rendezi majd, a hitelezőket vagyonértékesítéssel kívánja kifizetni a társaság. Miután a felszámoló elkezdi értékesíteni a cég vagyonát, a vonatkozó törvény szerint az elmaradt bérek pótlása lesz az első feladata. A kft.-nél 2016. szeptember 23-án rendelték el a csődeljárást.

A cég a csődeljárás előtt Nógrád megye legnagyobb munkáltatója volt. A 80 üzlet közül már csak 2 van nyitva, az alkalmazottak létszáma 1300-ról 200 körülire csökkent.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.