Földesúradót vezetne be a Jobbik

Volner János keményen megadóztatná a Habony Árpádhoz és Mészáros Lőrinchez hasonló üzletembereket.

MNO
2017. 03. 11. 11:11
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Visszamenőlegesen, 2002-től megadóztatná a Jobbik a politikaközeli üzletemberek vagyonát, ha kormányra kerül – erről Volner János frakcióvezető beszélt szombati sajtótájékoztatóján.

Volner szerint a politikusokhoz köthető gazdasági holdudvar éves szinten átlagosan 400 milliárd forint közvetlen kárt okoz, és szó szerint szétlopják az országot. A párt ezért kormányra kerülése esetén „földesúradót” vezetne be, aminek hatására Mészáros Lőrinc, Habony Árpád és a hozzájuk hasonló üzletemberek néhány év alatt elveszítenék vagyonuk jelentős részét, legalábbis a frakcióvezető szerint. A politikus elmondta azt is, hogy a törvény a 300 millió forint feletti vagyonra terjedne ki.

Visszaszereznék az állami földbérletek révén szerzett pénzeket, és gondoskodnának arról is, hogy a vagyont ne lehessen feldarabolni a családtagok között. A tervezet a tisztességes vállalkozók vagyonosodását nem veszélyeztetné. A befolyt pénzt az oktatásra és az egészségügyre fordítanák – tette hozzá az MTI tudósítása szerint a politikus.

„Amit nem lehet büntetőjogi eszközökkel visszaszerezni, azt megpróbáljuk adók formájában visszaszedni, és ez sikerülni is fog” – hangsúlyozta a Hír TV-nek Volner János.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.